TermékekAjánljuk házias ízeinket

Konyhai és ipari felhasználásra is alkalmazható

Teljes kiőrlésű lisztből készített morzsa

Jellegzetes barna színű, sütés után sikerült megőrizni a jellegzetes búza ízt és illatot. A morzsa teljes egészében morzsalékos, nem tartalmaz lisztes részeket. Ez a tulajdonság megkülönbözteti az Európában kapható versenytársaktól. Adalék anyagoktól mentes mentes sütéssel készül, ropogóssága panírozás után is megmarad. Az egészségtudatos étkezést kedvelők kedvenc morzsája.

ikonok4

Gold morzsa Durum búza lisztből készített

Ez a morzsánk egy jellegzetesen magyar búza lisztből készül. A régi hagyományos sütéssel készített, szárított kenyérből. Szemcse mérete morzsalékossága miatt is durvább a megszokottól. Íze kissé édeskés, pedig nem tartalmaz cukrot és semmilyen adalék anyagot. A szárítás után színe arany sárgára válik, ezért is van a csomagolására ráírva a természet által színezve. Limitált mennyiségben áruljuk színvonalasabb hiper marketekben.

durum6

Spenót ízesítésű zsemle morzsa: IPARI felhasználású!

Színe természetes fű zöld, íze a spenótra jellemző a nagy mennyiségű anyagtól. Sokan dekor morzsaként használják, de szerintem ennek a jövője, helye, a hal bárány nyúl és csirkemell panírozásban van. Szemcsemérete apró, ízetlen halakra pl tőkehal bomba választás. Az összetétele: csak természetes anyagokból és a spenótból áll. Semmilyen színezéket nem tartalmaz. Nem tartalmaz sütőszereket, adalék anyagokat! Igazi különlegesség, nem ismerünk olyan társaságot aki ezt rajtunk kívül készíti.

ipari2

Rizs morzsa: IPARI felhasználású!

Nagyon nehéz elkészíteni, Sok sok sikertelen kísérlet után sikerült gyártó sorra tenni. Hagyományos eljárással készített kéreg nélküli morzsa.

Az összetevőit figyelembe véve nincs benne gluten, Viszont nincs glutén mentes üzemünk, ezért rizs morzsaként áruljuk. Színe hófehér, a morzsalékossága átlagon felüli, ezért apró szemcsés változatban készítjük.

Zöldségekhez húsokhoz vagy akár hosszú sütést igénylő ételekhez javaslom. A sütési pirulási ideje egy- két percel hosszabb a konvencionális változatnál. A fritut olajos sütésnél 170 fokra kell állítani.

A morzsa jellegzetessége, hogy a víz felvevő képessége átlagon felüli. Fasírtokhoz, töltelék árukhoz, fehér kolbász, túró stb keverhető. Vízfelvevő képessége kétszerese a szárazanyagnak. A vizet fél óra múlva már nem engedi el, nem lehet belőle kicsavarni. Egyenlőre az iparnak gyártjuk, de már készül a kiskereskedelmi változata is.

borjuk-ipari

Rozs morzsa: IPARI felhasználású!

A Dán és skandináv konyha jellegzetes terméke. Nagyon nehéz és munka igényes az elkészítése, nem savanyítjuk ahogy az a rozs kenyérnél szokás. Kéreg nélkül kínáljuk, igazi ínyenc falatokhoz.

Csak ipari mennyiségben gyártjuk színe, íze jellegzetes, könnyen szelektálható, ezért igény szerinti frakciókra tudjuk csomagolni. Adalékanyag mentes termék. A szemcsék kerek ded formájúak, mi a rusztikus méretet javasoljuk panírozáshoz.

borjuk-ipari

Baquett morzsa Orange soft crumbs: IPARI felhasználású!

A Narancs morzsát csak ipari felhasználásra gyártjuk! Panír üzemek jellegzetes terméke, főleg a rusztikus szemcse méretű, morzsalékot kedvelik. Nem tartalmaz sütőszereket, adalék anyagokat! Baquett alapanyagból gyártjuk. A termék színezését fűszer színezékkel produkáljuk. Narancs héjra emlékeztet a színe!

borjuk-ipari

Teljes kiörlésű magvas morzsa

Rusztikus Házi Morzsa – Extra Könnyű

Formája szemcsemérete( 1-3 mm-es) teljesen szokatlan a megszokott grízes morzsákhoz képest. Légiesen könnyű szinte súlytalan. térfogata emiatt duplája a hagyományosnak. Színe a világosbarna és krémszínű szemcsékkel keveredik, szinte homogén. Sütés nélkül is étvágygerjesztő.

Jellemző tulajdonsága, hogy sütésnél a panírozott termékek nem tudják felszívni az olajat mert a morzsa egy olyan kérget képez, ami ezt megakadályozza. ez nagy lehetőség azoknál az ételeknél, ahol az alapanyagnak karakteres íze van és azt nem szeretnénk megmásítani. Ipari felhasználásra is nagyon ajánljuk, a készre sütött termék folyamatos melegen tartás, mikrózás után sem száradt ki, ez gyorséttermeknél követelmény.

Ajánljuk, gombócokhoz, derelyékhez, csirkéhez bárányhoz, rákokhoz, morzsás édességekhez. Vannak séfek akik ezt a morzsát univerzális morzsaként használják a rendkívüli ropogóssága miatt. Vannak akik az apró szemcsés alap morzsájukhoz keverik, és kialakítják az üzletükre jellemző házi morzsa brandjüket.

rusztikus

Natúr házi fehérmorzsa

Talán nem túlzás azt állítani, hogy új dimenzióit nyit a konyhában jártas ember számára a házi fehérmorzsánk . Azért merjük ezt bizton kijelenteni, mert fehér prézlink tervezése során megnöveltük a lehetséges sütési időt, amellett, hogy rendkívül ropogós, arany színű bundát alkottunk.

A fehérmorzsával bundázott étel sütése során a szakács szabályozhatja, hogy a panír mely pillanatban legyen aranybarna. Ezt egyszerűen a sütőolaj hőfokának szabályozásával érheti el. Mivel a morzsa alapanyaga fehér, nem tartalmaz hőérzékeny részeket – amik ilyen esetekben megégnek -, a sütési idő (140-150 °C fokon) akár 15-20 percig is kitolható.

Bizonyára Ön is szembesült már azzal, hogy rántott csirkecomb, vagy szárny sütésekor a barna panír megégett, viszont a hús véres maradt az elégtelen sütési idő miatt. Ettől mostantól nem kell tartania, mert ezért alkottuk meg a fehérmorzsát.

További lehetőségként ajánlanám figyelmébe, hogy e különleges morzsa egy másik konyhai újításra is lehetőséget ad. Ugyanis kiválóan alkalmas bundázott vadhúsok megfelelő átsütésére is, ami eddig elképzelhetetlen volt a hosszú sütésigény miatt.

A fenti esetekben a morzsa hosszú sütést tűrő képességét használjuk ki, azonban van másféle felhasználási lehetőség is. Mégpedig a rövid sütés nagyon magas hőfokon.

Ilyen sütésre van szükség például bundázott rákfarkak, apró tengeri halak készítésénél. Ebben az esetben ajánlatos a hőfokot jelentősen megemelni és a sütési időt csökkenteni – a panír ekkor is aranybarna marad. Magas hő tűrőképessége miatt arra is kiválóan alkalmas, hogy kérget süssünk egy Jakab kagylónak, vagy egyéb húsoknak, zöldségeknek.

A fehérmorzsa ezen kívül – egy kis őrölt szőlőcukor hozzáadásával – használható hagyományos angol és francia sütemények készítéséhez is.

haz-feher

Ropogós házi morzsa magvakkal

Alapanyagát tekintve ez a morzsa áll legközelebb nagyszüleink prézlijéhez, ugyanis héjazatlanul, hagyományos eljárással készül – a ropogós jelleg megőrzése mellett. A különbség a hozzáadott nemes magvakban rejlik. Ezek együttese alkotja azt a különleges ízvilágot, amit szeretnénk Önökkel megismertetni.

A hozzáadott magvak a napraforgó-, szezám-, tökmag, mandula és a kukoricapehely mely még ropogósabbá és esztétikusabbá teszi az ételt. Magos prézlinket szinte minden hagyományos Közép-európai hús és zöldség bundázásához ajánljuk, a Borjú bécsitől a szárnyas mellekig, a tengeri halaktól a cukkiniig.

Ügyeljünk arra, hogy a morzsa jelentős mennyiségben tartalmaz egész magvakat, ezért ajánlott kis figyelmet fordítani a helyes panírozásra és óvatosabb sütésre!

A bundázás során például érdemes mellőzni a jól megszokott „paskolást”, mert emiatt a magvak leeshetnek. Ehelyett a lisztezett és tojásba mártott húst óvatosan helyezzük a tálba öntött magvas morzsába, majd villával forgassuk meg. Ízlés szerint a folyamat ismételhető.

A sütés során figyeljünk arra, hogy óvatos forgatással elkerüljük a magvak leesését. Ha mégis az olajban maradnak, akkor azt ajánlott leszűrni.

hal2

Ropogós morzsa

Ropogós házi morzsánk a többi termékhez hasonlóan hagyományos eljárással gyártott. Alapanyaga természetes, hozzáadott adalék és GMO mentes növényekből készült, mint minden termékünk.

Szokatlan ropogósságát annak köszönheti, hogy durvára darált, többlépcsős rendszerben osztályozott morzsából megfelelő keveréket alkotunk. Emiatt bundázáskor a durvább szemcsék feltapadnak az apróbbakra – kiállnak a panírrétegből -, ezzel ropogósságot és ínycsiklandó küllemet kölcsönözve a készételnek.

Az egyik legnépszerűbb morzsánk, a cégalapítás óta gyártjuk, változatlan szemcse méretben.

osszes

Zsemlemorzsa

A magyar élelmiszerkönyv szabványa szerint készített morzsa , durva szemcsés, BL 55. fehér lisztből , frissen sütött zsemléből, durva őrlésű, érdes felületű, nem egyenletes szemcse nagyságú , könnyen szórható.

A hazai gasztronómia kedvelt terméke, laza , könnyű szerkezete és jellegzetes íze miatt. Ropogóssága a kiemelkedő tulajdonsága.

A hosszú sütést igénylő ételekhez is felhasználható.
Hangsúlyozni szeretnénk, hogy az igazán jó eredményhez némi figyelmet ajánlott fordítani az óvatos sütésre, forgatásra és helyes panírozásra!

osszes

Teljes kiőrlésű lisztből gyártott apró szemcsés PANKO morzsa IPARI felhasználású!

A panko morzsára jellemző szálkásságot sikerült megőriznünk. Apró szemcsés változatban gyártjuk, azt hiszem ehhez ez a morzsa méret illik jobban. A búzára jellemző illatát és ízét sikerült  mint alap ízt felfedezni benne. Nagy eredménynek tartjuk az  elkészítését hiszen egy jellegzetesen nehéz dagasztott tésztából sikerült  előállítani egy légiesen könnyű morzsát. Igazi különlegesség, nem ismerünk olyan  társaságot akinek ezt rajtunk kívül sikerült.

ipari26

Cheddar Sajtos PANKO morzsa

Ritkán illenek össze így az ízek! A Brit konyha jellegzetessége a cheddar sajt ezt kevertük bele a panko tésztába. A panko morzsára jellemző szálkásságot sikerült megtartanunk. Színe arany sárga a nagy mennyiségű sajt miatt. Nagyon érdekes és szokatlan tulajdonságokkal rendelkezik. A sütés közben a benne található nagy mennyiségű bele sütött sajt összeolvasztja a szálkás morzsát! Ez csak akkor történik meg ha legalább 5-6 vagy több percig sütjük. Ha rövid ideig sütjük akkor másképpen érezzük a sajt és morzsa harmonikus keverék ízét. Nagyon fontos, hogy a sütést tiszta nem karakteres illatú olajban csináljuk! Apró szemcsés változatban ajánljuk.

ikonok4

Natur PANKO morzsa

Kalácsos PANKO morzsa IPARI felhasználású!

ipari2

Chilis PANKO morzsa

Olivás PANKO morzsa

Nedves panír morzsa (batter) IPARI felhasználású!

ipari2

Jelmagyarázat:Elérhetőségeink


Brand Food Kft.
Cím: 1031 Budapest, Római part 51.

+36 1 782 8008


error: Védett tartalom!